Валентин Димов: Излизаме напълно мотивирани



14-09-2022 15:00 | Tennis24.bg

Българският национален отбор по тенис е напълно готов за мача срещу Южна Африка в турнира за Купа "Дейвис", увери капитанът Валентин Димов. България ще бъде домакин на двубоя от Световна група II на световното отборно първенство за мъже в петък и събота (16-17 септември) в Българския национален тенис център. Националите ни тренират в комплекса в Борисовата градина от края на миналата седмица. 

"Настроението в отбора е доста добро - сподели Димов по време на днешната официална пресконференция. - Започнахме нашия подготвителен лагер в неделя. Най-важното е, че всички са здрави. Намират се в добра спортна форма. От няколко дни наблюдаваме тренировките на отбора на Южна Африка. Използваме и централния корт, който има много подобрения и изглежда страхотно. Всичко е наред и сме готови за мача."

Победителят в мача между България и РЮА ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 г. Българският треньор е сигурен, че големият залог няма да повлияе негативно на състезателите, а напротив - ще бъде един допълнителен стимул.

"Не бих казал, че ще има допълнително напрежение - каза Валентин Димов. - Когато момчетата са на корта, не мислят за това какъв ще бъде резултатът от тяхната победа, а мислят единствено каква ще бъде тяхната игра. Освен това момчетата са професионалисти и са свикнали да се справят с такива ситуации и да играят под напрежение. Ще излезем напълно мотивирани, за да си свършим работата по най-добрия начин."

Заедно с капитана в срещата с медиите участва и лидерът на националния ни отбор Димитър Кузманов (№162 в световната ранглиста). Освен него в състава са включени Александър Лазаров (№332), Александър Донски (№587) и Пьотр Нестеров (№877). В тренировъчния лагер по специална покана на капитана Димов през цялата седмица се включват също Габриел Донев (№895) и младите таланти Янаки Милев (18 г.), Илиян Радулов (17 г.).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини