Сезонът за Зверев приключи



13-09-2022 16:48 | Tennis24.bg

Най-добрият германски тенисист Александър Зверев по всяка вероятност ще пропусне остатъка от сезона в професионалния тур. 25-годишният играч наскоро се възстанови след ужасяващото счупване на десния глезен по време на полуфиналите от „Ролан Гарос“ в началото на юни и трябваше да се завърне на корта тази седмица за мачовете на националния отбор от груповата фаза на Финалите за Купа „Дейвис“.

В последния момент обаче капитанът на Бундестима Михаел Колман беше принуден да извади от състава своята първа ракета, който получи нова травма. Оказа се, че сега Зверев страда от костен оток - състояние, характеризиращо се с натрупване на прекомерно количество течност в свързаните структури на костния мозък.

„Имам проблем с костен оток, който ми причинява страшно много болка“, сподели Зверев.

„Не знам дали се е случило вчера или не, но по време на вчерашната тренировка стигнах до положение, в което повече не можех нито да тичам, нито да ходя. Впоследствие разбрах, че е костен оток, което означава, че няма да мога да участвам тук. И възстановяването не е въпрос на дни или седмици, а по-скоро на месеци“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини