Рууд срещу Алкарас в спор за трофея и №1 в света



10-09-2022 09:31 | Tennis24.bg

Испанецът Карлос Алкарас и норвежецът Каспер Рууд ще спорят за титлата на US Open.

19-годишният Алкарас се класира за първия си финал в турнирите от Големия шлем след като надигра американеца Франсис Тиафо в петсетов мач на полуфиналите с 6:7(6), 6:3, 6:1, 6:7(5), 6:3 за 4 часа и 22 минути.

23-годишният Рууд се нуждаеше от четири сета, за да справи със съпротивата на руснака Карен Хачанов в другия полуфинал със 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2 за 3 часа и 3 минути.

„Невероятно е, че мога да се боря за толкова сериозни постижения. Франсис даде всичко от себе си на корта“, заяви Карлос Алкарас.

Той имаше мачбол в четвъртия сет, но 26-ият в света Тиафо успя да прати срещата в пети сет. „Оставих сърцето си на корта. Карлос просто беше прекалено добър днес. Тази загуба боли“, категоричен бе американецът, който вече е с актив 8-0 за спечелени тайбрека на Откритото първенство на САЩ.

Франсис Тиафо имаше подкрепата и на бившата първа дама на страната Мишел Обама на трибуните. Въпреки че игра трети пореден петсетов двубой, Карлос Алкарас не показа признаци на умора и си уреди среща с петия поставен в схемата на турнира Каспер Рууд на финала. Победителят ще грабне първа титла от Големия шлем и ще оглави световната ранглиста.

За Рууд мачът за титлата ще бъде втори финал на такова ниво в кариерата му след поражението от Рафаел Надал в двубоя за трофея на Откритото първенство на Франция по-рано тази година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини