Швьонтек срещу Жабюр на финала на US Open



Швьонтек срещу Жабюр на финала на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-09-2022 08:42 | Tennis24.bg

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек и Онс Жабюр ще спорят за титлата на US Open.

Шампионката от "Ролан Гарос" Швьонтек елиминира на полуфиналите шестата в схемата Арина Сабаленка (Беларус) с 3:6, 6:1, 6:4, а номер 5 Жабюр се справи значително по-лесно със 17-ата поставена Каролин Гарсия (Франция) с 6:1, 6:3.

Швьонтек започна колебливо и загуби първия сет, в който допусна три пробива. Във втората част тя намери играта си и даде само гейм на съперничката, но в решителния трети сет Сабаленка водеше с 4:2, след което полякинята реализира обрат с четири поредни гейма.

"Имаше голяма разлика в представянето в първия сет в сравнение със следващите два. Щастлива съм, че успях да вдигна нивото на игра и енергията. Арина много ме затрудни. Тя сервираше солидно. Трудно беше да реализирам този обрат в третата част. Радвам се, че го направих", коментира полякинята след успеха за 2:11 часа.

Вицешампионката от Уимбълдън Жабюр изигра отличен мач срещу Гарсия и достигна до втори пореден финал в турнирите от Големия шлем. Тя не даде нито една възможност за пробив на французойката. Тунизийката спечели 83 процента от точките при вкаран първи сервис (19 от 23), като взе 10 от първите 12 гейма по пътя си към успеха за 66 минути.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини