Алкарас пречупи Синер след повече от 5 часа игра



08-09-2022 10:12 | Tennis24.bg

19-годишният Карлос Алкарас спечели битката между двете големи млади звезди на Тура, след като победи италианеца Яник Синер 6:3, 6:7(7), 6:7(0), 7:5, 6:3 в последния полуфинал от мъжката схема на Откритото първенство на САЩ. В късния мач на корт "Артър Аш" Синер и Алкарас напълно оправдаха очакванията и показаха тенис на високо ниво, като Алкарас отрази един мачбол на сервис на съперника в четвъртия сет, преди да стигна до успеха след повече от пет часа игра.

В първия сет Алкарас бе по-агресивен и се възползва от колебанията на съперника си на сервис, за да стигне до три пробива и да поведе в резултата. Във втората част двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, който бе много оспорван, но в крайна сметка Синер се наложи с 9-7, за да изравни.

В третия сет след общо четири пробива отново се стигна до тайбрек, в който Синер доминираше и не даде точка на опонента си. В четвъртата част Синер бе по-агресивен и на два пъти повеждаше с пробив, като при 5-4 сервираше за мача и имаше мачбол, но го пропусна, след което Алкарас взе три поредни гейма и вкара мача в пети сет. В него отново Синер нанесе първия удар и поведе с пробив, но испанецът показа характер и класа, за да стигне до обрат и да се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем.

Алкарас завърши двубоя с 58 печеливши удара срещу 38 непредизвикани грешки, докато Синер реализира 61 уинъра и допусна 63 грешки. Испанецът обаче успя да вземе подаването на съперника си цели 11 пъти, което бе ключово за успеха.

На полуфиналите Алкарас ще спори с местния любимец Франсис Тиафо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини