Хачанов срещу Рууд на полуфиналите на US Open



Хачанов срещу Рууд на полуфиналите на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-09-2022 08:44 | Tennis24.bg

Руснакът Карен Хачанов и норвежецът Каспер Рууд ще се срещнат в полуфинала в горната половина на схемата на Ю Ес Оупън, след като победиха считаните за фаворити в мачовете Ник Кирьос и Каспер Рууд.

В късния мач от програмата Хачанов продължи с отличното си представяне в Ню Йорк, за да спре един от основните претенденти за титлата Кирьос, който в предишния кръг победи световния номер 1 Даниил Медведев. Хачанов успя да се наложи в оспорван двубой, завършил при резултат 7-5, 4-6, 7-5, 6-7(3), 6-4. Руснакът заби 30 аса, един по-малко от своя съперник, но бе много по-ефективен при възможностите за пробив, като реализира 4 от 8, докато Кирьос взе подаването на съперника си само два пъти от девет шанса. И двамата завърши с положителен баланс на завършващите удари, като Хачанов реализира 63 печеливши удара срещу 31 непредизвикани грешки, докато Кирьос завърши със 75 уинъра и 58 грешки.

По този начин Хачанов достигна първи полуфинал в турнирите от Големия шлем в кариерата си, а там ще срещне Рууд, който записа чист успех над италианеца Матео Беретини - 6-1, 6-4, 7-6(4). Финалистът от Ролан Гарос тотално доминираше в началото на мача, като поведе с 6-1, 5-1, преди Беретини да вдигне нивото си на игра, но в равностойния трети сет Рууд успя да се наложи в тайбрека и да затвори мача. По този начин норвежецът се превърна в първия представител на своята страна, достигнал полуфиналите в Откритото първенство на САЩ.

"Не мисля, че някога съм имал по-добър старт на мач. Всичко ми се получаваше, пращах топката, където искам, възползвах се от шансовете си. В края на втория сет започвах да изпитвам притеснение, защото нещата вървяха твърде добре. Когато това стане и започнеш да си мислиш, че можеш да ходиш по вода, трябва малко да се успокоиш", сподели Рууд след успеха.

Рууд запази и шансовете си да оглави световната ранглиста от следващата седмица. За целта той трябва да достигне финала и да се надява испанецът Карлос Алкарас да отпадне преди това. Ако Рууд и Алкарас се срещнат в мача за титлата, то победителят ще бъде новият номер 1 в света. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини