Тиафо нанесе първа загуба на Надал в Шлема през годината



06-09-2022 08:30 | Tennis24.bg

Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на осминафиналите на US Open с 6:4, 4:6, 6:4, 6:3. Мачът продължи 3 часа и половина, като американецът го затвори при втория си мачбол. По този начин той лиши поставения под номер 2 в схемата на турнира от това да се завърне като №1 в световната ранглиста. За това на Рафа му трябваше само да се класира за четвъртфиналите, като същевременно Каспер Рууд и Карлос Алкарас да не се класират на финал или спечелят турнира.

Така за първи път през годината Рафаел Надал, който преследваше рекордна 23-а титла от Големия шлем бе победен в голям турнир. Той отпадна и преди полуфиналите на Уимбълдън, но там се отказа заради скъсан мускул на корема.

"Дори не знам какво да кажа в момента. Аз съм повече от щастлив, почти избухвам в сълзи", каза след мача Тиафо."Не мога да повярвам. Той определено е един от най-великите на всички времена. Аз играх невероятен тенис, но не знам как това се случи", добави той.

С успеха Тиафо прекъсна и серията на Надал от 17 поредни турнира от Големия шлем, в които се класира поне за четвъртфинал.

На четвъртфиналите Франсис Тиафо ще играе срещу руснака Алексей Рубльов, който постигна чиста победа срещу британеца Камерън Нори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини