Коко Гоф с първи четвъртфинал на домашния US Open



05-09-2022 08:21 | Tennis24.bg

Коко Гоф се класира за четвъртфиналите на US Open. Поставената под номер 12 представителка на домакините победи трудно със 7:5, 7:5 Чжън Шуай. Двубоят на "Артър Аш", продължил два часа, беше изключително равностоен, а Шуай не се възползва от моментите си на превъзходство.

Гоф достигна за първи път в кариерата си до четвъртфиналите в Ню Йорк. Тя е най-младата американка от 2009 година насам, която ще играе в таза фаза на последния за годината турнир от Големия шлем. 

В следващата фаза Коко Гоф ще играе срещу Каролин Гарсия. Поставената под номер 17 французойка елиминира американката Алисън Риск след 6:4, 6:1. 

Онс Жабюр също се класира за четвъртфиналите след победа със 7:6 (1), 6:4 Вероника Кудерметова. Финалистката от последното издание на Уимбълдън беше категорично по-добра в тайбрека на първия сет, а във втората част пробив решително рускинята за 6:4 и приключи двубоя още при първата си възможност след 95 минути. 

Тунизийката ще играе срещу Айла Томлянович в опит да се класира за полуфиналите. Непоставената австралийка, която отстрани Серина Уилямс, се наложи с 7:6 (8), 6:1 срещу Людмила Самсонова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини