Швьонтек продължава без загубен сет



Швьонтек продължава без загубен сет
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-09-2022 11:54 | Tennis24.bg

Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи със солидното си представяне в Откритото първенство на САЩ, след като победи американката Лорън Дейвис с 6:3, 6:4 в мач от третия кръг на турнира.

За полякинята това бе трети пореден чист успех в Ню Йорк, но този път тя трябваше да се потруди по-сериозно, тъй като изоставаше с 1-4 във втората част, преди да вземе пет поредни гейма и да затвори мача.

"Щастлива съм, че успях да затворя мача в два сета и да продължа напред. Това беше много важно за мен. Тя играе напълно различно от повечето тенисистки и това малко ме извади от ритъм, но се радвам, че се борих до края", сподели Швьонтек след победата, дошла след точно два часа игра.

За Швьонтек, която преследва първото си участие в четвъртфиналите на US Open, предстои сблъсък с германката Юлия Ниймайер, която победи Кинуън Джан от Китай с 6:4, 7:6(5).

В среща на две шампионки от Големия шлем чехкинята Петра Квитова постигна драматична победа над Гарбине Мугуруса с 5:7, 6:3, 7:6(10) за два часа и 38 минути игра. 21-та поставена в схемата Квитова ще играе местната фаворитка Джесика Пегула в спор за място на четвъртфиналите. 

Виктория Азаренка също намери място в осминафиналите след победа над Петра Мартич с 6:3, 6:0. В следващия кръг двукратната шампионка от Australian Open ще играе с чехкинята Каролина Плишкова, която надви Белинда Бенчич в три сета. /БГНЕС 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини