Втори успех за Серина Уилямс на US Open



Втори успех за Серина Уилямс на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-09-2022 09:26 | Tennis24.bg

Шесткратната шампионка на US Open Серина Уилямс отложи края на кариерата си, след трудна победа над поставената под №2 Анет Контавейт - 7:6 (4), 2:6, 6:2 в мач, продължил почти два часа и половина.

Първият сет бе изключително оспорван. Уилямс първа успя да стигне до пробив при 5:4, но не успя да го затвърди и загуби подаването си при 5:5. В крайна сметка срещата трябваше да се реши в тайбрек, където американката показа по-здрави нерви и се наложи със 7:4 точки.

Във втората част Контавейт рязко вдигна оборотите и още от началото пое контрола с два бързи пробива за 3:0. Тя допусна единият да бъде върнат, но веднага след това за трети път спечели сервиса на съперничката си и в крайна сметка стигна до успеха с 6:2. В решаващия трети сет Серина стартира с два бързи пробива, след което не изпусна инициативата и с сложи точка на спора.

В следващия кръг 40-годишната американка ще играе с Айла Томлянович, която се наложи също в три сета - 1:6, 6:2, 7:5 над Евгения Родина.

"Аз продължавам да съм много добър играч. Това е, което правя най-добре. Обичам предизвикателствата. Да, не съм играла много мачове, но не съм спирала да тренира", каза щастливата Серина.

"Честно казано, гледам на това участие като бонус. Няма какво да доказвам. Няма и какво да печеля, просто защото нямам какво да загубя", добави тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини