Официално: Без Джокович на US Open



Официално: Без Джокович на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-08-2022 18:40 | Tennis24.bg

Новак Джокович заяви, че ще пропусне US Open, тъй като коронавирусните протоколи не му позволяват да пътува до САЩ. Това е вторият турнир от Големия шлем, в който 35-годишният сърбин няма да участва, тъй като не е ваксиниран срещу вируса, след като бе депортиран преди началото на Australian Open по-рано тази година.

"За съжаление, няма да мога да пътувам до Ню Йорк този път“, написа трикратният шампион от Флъшинг Медоус в Туитър. „Пожелавам успех на моите колеги! Ще продължа да поддържам добра форма и състояние на духа, и ще чакам възможност да бъда отново на корта. Ще се видим скоро, тенис свят!“. 

Джокович ще бъде заменен в основната схема от "щастлив губещ" от квалификациите. Турнирният директор в Ню Йорк Стейси Аластър изрази съжалението си от отсъствието му. "Новак е страхотен шампион и е много неприятно, че няма да може да участва в тазгодишното издание на US Open, тъй като не може да влиза на територията на страната поради ваксинационната политика на федералното правителство за хора, които не са граждани на САЩ. Очакваме с нетърпение да приветстваме Новак обратно за изданието на турнира догодина", каза тя в свое съобщение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини