София ще бъде домакин на два турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis Tour



20-08-2022 13:23 | Tennis24.bg

В понеделник на кортовете на ТК „Левски" в София ще стартира турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis в Плевен. Състезанието е с награден фонд от 20 хиляди долара. До момента в България се проведоха шест турнира от веригата от началото на годината. 

България ще бъде представена от Джулия Терзийска, Елица Костова, Лия Каратанчева, Зиновия Ванева, Даря Шаламанова и Габриела Михайлова.

От 29 август на кортовете на ТК „Люлин 6" в София пък ще се проведе друг турнир от веригата.

Така Българската федерация по тенис продължава да осигурява възможност за родните състезатели да премерят сили на международно ниво. Така те запълват с мачове срещу чуждестранни противници паузите, в които не са на ITF турнири. Второ - двубоите са все срещу равностойни противници, защото UTR системата разпределя състезателите по близък ранкинг. Трето - всеки тенисист има гарантирани пари от наградния фонд (по около $500), които нарастват с всяка победа. Също така всеки състезател има гарантирани минимум пет мача.
Междувременно през месец ноември са предвидени два турнира за мъже от веригата UTR в България.

В момента Българска федерация по тенис преговаря с UTR за създаване на зимна детска тенис лига. Така ще бъдат осигурени възможности за състезания и официални мачове и за по-младите тенисисти.

През месец септември на кортовете на БТНЦ ще се проведе изключително важната среща за Купа Дейвис между България и Южна Африка. Приканваме всички любители на тениса да подкрепят националите. При успех България ще се изкачи в първа група на Световното отборно първенство. След това започва и перлата в календара на БФТ, а именно седмото издание на Sofia Open!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини