Надал: Не очаквах, че отново ще имам шанс да бъда №1



16-08-2022 14:00 | Tennis24.bg

Рафаел Надал не скри вълнението си, че в следващите седмици ще има шанс за пореден път да се завърне на върха в световната ранглиста на АТП. Рекордьорът по титли от Големия шлем ще се завърна на корта след контузия на коремен мускул на Мастърса в Синсинати, който започна в неделя. За последно Надал игра на Уимбълдън, където се оттегли от игра преди полуфинала си срещу Ник Кириос.

Към момента лидер в класацията е руснакът Даниил Медведев, а Надал заема трето място, но при определени обстоятелства още следващия понеделник левичарят от Майорка може да бъде номер 1.

"За мен да имам този шанс означава много. Не очаквах, че това отново ще ми се случи. Най-важното е да остана здрав и да играя в турнирите, в които искам да участвам. Няма да играя повече от това, което считам, че ми позволява тялото", коментира Надал, който може да измести Медведев, ако спечели титлата в Синсинати, а руснакът отпадне преди четвъртфиналите.

"Ще дам всичко от себе си във всеки турнир, в който участвам, без значение дали имам шанс да стана номер 1, но съм много щастлив, че съм в тази позиция", допълни Рафа, който има четири титли от началото на сезона и баланс от 35 победи и само 3 загуби за годината.

Надал е втори поставен в схемата в Синсинати и започва от втория кръг на турнира, където ще срещне хърватина Борна Чорич или квалификанта Лоренцо Музети. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини