Анди Мъри с първа титла за сезона



13-06-2011 17:30 | Станко Димов

Анди Мъри е новият шампион на турнира Queen’s Club в Лондон. Във финалния двубой световният номер 4 се наложи с 3:6, 7:6 (2), 6:4 над Жо-Вилфред Цонга след близо два часа и половина игра. Трофеят е общо втори за Мъри от тревните кортове на Quuen’s Club след успеха от 2009-та година.

 

Финалният сблъсък бе истинско украшение на турнира. За това спомогнаха множеството плонжове на Цонга и атрактивните удари на Мъри между краката, които ще се въртят сериозно в телевизионния обмен в близките дни.


Иначе самият двубой далеч не започна обещаващо за Мъри. След като допусна пробив за 2:4, местният любимец така и не намери сили да изравни резултата и загуби първия сет. През втората част Цонга бе много близо до крайния успех.

 

При резултат 5:5 французинът стигна до 2 последователни точки за пробив, но с няколко добри сервиса Мъри спаси положението. В тайбрека, на пък на случващото се на корта до този момент, Цонга се срина и допусна куп грешки.

 

От своя страна Мъри не почака втора покана и след 7:2 точки прати мача за титлата в решителен сет. Един единствен пробив се оказа достатъчен на британеца да спечели заключителната част, с което и трофея.


„Цонга играе отлично, много е атрактивен. Никога не бях виждал толкова много плонжове е един мач. Определено щеше да ми е много приятно да го наблюдавам, ако не беше срещу мен на корта. Днешният финален двубой бе перфектен за мен”, сподели новият шампион.


„Искам да благодаря на всички, които организират турнира. Публиката тук създава чудесна атмосфера и за мен бе удоволствие да играя. Уимбълдън? С нетърпение го очаквам. Направих добра подготовка и ще бъда готов за началото му”, каза още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини