Дел Потро тъжи след отказването на Мартин Палермо (видео)



13-06-2011 16:36 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро освен за пореден път изрази своето възхищение към своя приятел - легендата на футболния Бока Хуниорс Мартин Палермо.

Нападателят сложи край на спортната си кариера, изигравайки своя прощален двубой в Буенос Айрес снощи. На трибуните на митичния стадион "Ла Бомбонера" бе дори Диего Марадона.

Ето какво написа на прощаване Дел Потро, който е в Лондон и се готви за предстоящия Уимбълдън:

"Мартин Палермо значи много за Бока и за мен. Като фен на Бока Хуниорс, мога да кажа, че той е най-добрият играч в клубната история.

"Освен всичко той бе страхотен лидер, радващ се на подкрепата на своите съотборници на терена и извън него. Моето приятелство с Мартин е много голямо, но не само защото е мой идол, а и страхотен човек.

"Тъжен съм от това негово решение, но го уважавам и му желая всичко най-хубаво. За съжаление не можах да присъствам лично на "Бомбонера", тъй като съм в Европа.

"Не съм убеден, че скоро ще имаме такъв велик №9 не само с фланелката на Бока, а и като цяло в аржентинския футбол. Обичам те, приятелю."

Самият Дел Потро е голям приятел и с друга звезда на аржентинския футбол - Карлос Тевес. По думите на Дел Потро Тевес е много по-популярен в страната, дори от считания за най-добър футболист в света Лео Меси.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини