Яник Синер се поздрави с първа титла за сезона



01-08-2022 10:13 | Tennis24.bg

Яник Синер спечели титлата от турнира на червени кортове в Умаг, Хърватия, който е от категория АТП 250. На финала италианецът осъществи обрат срещу Карлос Алкарас (Испания) и се наложи с 6:7 (5), 6:1, 6:1 след повече от два часа игра. 

„Много съм щастлив. Имах тежка година досега. В много моменти нямах късмет, но продължих да работя, за да бъда по-добър тенисист и по-добър човек. Щастлив съм, че вдигнах първи трофей през сезона, но знам, че имам още много неща да подобрявам, това е процес“, коментира италианецът след победата.

Това бе втора победа на Синер над Алкарас в рамките на 4 седмици, след като той се наложи над него в четири сета и на Уимбълдън.

Ключов за крайната победа бе вторият гейм във втория сет, когато Синер спаси 6 точки за пробив на Алкарас, преди да го вземе, а веднага след това проби испанеца.

Това бе втора поредна загуба за Карлос Алкарас на финал за две седмици, след като отстъпи и пред Лоренцо Музети в Хамбург. Въпреки това испанецът вече е под номер 4 в световната ранглиста на АТП.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини