Григор Димитров е заявил участие в Синсинати, Джокович се надява на специално изключение



20-07-2022 14:15 | Tennis24.bg

Григор Димитров е заявил участие на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, обявиха организаторите на надпреварата, която ще се проведе от 13 до 21 август.

Българинът спечели турнира през 2017 година, когато на финала победи австралиеца Ник Кириос.

Сред записалите се в турнира са носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал и шампионът от 21 турнира от Шлема Новак Джокович. През миналата година двамата пропуснаха състезанието по различни причини. Именно с участието на Джокович е свързана и най-голямата въпросителна в турнира. Сърбинът не е ваксиниран против Covid-19 и се очаква изобщо да не бъде допуснат до САЩ, освен ако не получи специално изключение, което на този етап изглежда малко вероятно. 

Германецът Александър Зверев, който не игра на Уимбълдън заради травма в глезена, също се очаква да участва в Синсинати, където има да защитава титла от миналия сезон. Водачът в световната ранглиста и шампион за 2020 година Даниил Медведев също ще участва.

При жените най-голямото име сред подалите заявки е това на Серина Уилямс. 40-годишната американка се завърна наскоро на корта след едногодишно отсъствие, заради което изпадна извън първите 1200 в ранглистата, но ще участва в основната схема в Синсинати със защитен ранкинг. Американката е заявила участие и в турнира в Торонто седмица по-рано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини