Новак Джокович спечели Уимбълдън за седми път



10-07-2022 19:10 | Станко Димов

Новак Джокович е новият-стар шампион на Уимбълдън. В страхотен финал световният №3 се наложи с 3:1 сета над Ник Кириос, в отделните части 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) за малко повече от 3 часа игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

За Джокович това е четвърта поредна титла от Уимбълдън, както и общо седма от турнира, като по този показател той изравни американската легенда Пийт Сампрас. Общо в турнирите от Големия шлем сърбинът вече има 21 трофея, като изостава само с един от Рафаел Надал (22). 

За Кириос това беше дебютно участие във финал в турнир от Шлема. Шампионът Джокович си гарантира чек за 2 млн. паунда от наградния фонд. 

Любопитен е фактът, че за трети пореден двубой Джокович започна колебливо и допусна да бъде надигран в откриващия сет. Бившият водач в световната ранглиста обаче бързо успя да се съвземе и чувствително повиши нивото си, което му донесе успех във втория и третия сет. В четвъртата част двамата не допуснаха пробив на подаването си и логично се стигна до тайбрек, в който Ноле поведе с 6:1 точки, след което затвори двубоя със 7:3. 

Това беше и първа победа за Джокович над Кириос от третия дуел между двамата. Освен това Ноле печели първа титла в Шлема от точно една година насам, след като за последно триумфира именно на тревните кортове на „Ол Ингланд Клъб“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини