Надал не знае дали ще е готов за полуфиналния двубой с Кириос



07-07-2022 14:07 | Tennis24.bg

Рафаел Надал постави под въпрос участието си на полуфиналите на Уимбълдън в петък, където го очаква двубой с Ник Кириос. В сряда испанецът записа драматична победа с 3:2 сета над Тейлър Фриц, като в течение на двубоя получи неразположение в областта на корема. След срещата Надал заяви, че отдавна е свикнал да играе с болка, но не може да гарантира дали ще бъде готов на 100% за двубоя с Кириос. 

„Не знам. Предстоят ми още тестове. Трудно е да се каже категорично. Свикнал съм да играя с болка. Ще видим какво ще стане“, каза носителят на 22 титли от турнири от Големия шлем. 

„Очевидно е, че това не е нищо ново за мен. Изпитвах болка през последните дни. Без съмнение днес положението беше най-лошо. Болката беше значително по-силна и наложи ограничения в някои движения. Не мога да дам ясен отговор, защото ако го направя и след това се случи нещо друго ще изляза лъжец“. 

Ако Надал не успее да се възстанови за двубоя с Кириос, ексцентричният австралиец ще се класира по служебен път за финала, където ще срещне Новак Джокович или Камерън Нори. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини