Йордан Лечков награди шампионите на "Девин Къп"



11-06-2011 17:56 | Станко Димов

Джулия Терзийска и Габриела Михайлова ще определят държавната шампионка на България за девойки до 16 г. Това стана ясно, след като третата поставена Терзийска от софийския ТК "Дема" победи с 6:2 6:2 първата поставена Елица Моллова в единия полуфинал на държавното първенство "Девин Къп".


В същото време втората поставена и представителка на домакините от "Спорт Палас" Михайлова отстрани съименичката си Стоименова с убедителното 6:1 6:0.
При юношите големият фаворит за титлата Вилиан Петров ще играе с Петър Атанасов в опита си да спечели и титлата на открито до 16 г.

В днешните полуфинали двамата отстраниха съответно Андрей Алауи с 6:0 6:3 и Любомир Лещански с 6:4 4:6 6:4. Финалите са утре.

Същевременно Джулия Терзийска спечели титлите на двойки, а кметът на Сливен и легенда на българския футбол Йордан Лечков награди шампионите.


При девойките състезателката на "Дема" в тандем с Виктория Очева се наложиха с категоричното 6:0 6:0 над Анна Велева и Цвета Димитрова. При смесените двойки тройната шампионка на България в зала игра с Габриел Донев. Във финала двамата победиха Г. Михайлова/Ал. Начев с 6:2 6:4. Начев обаче спечели титлата при юношите в тандем с Вилиан Петров.


Шампионите получиха специални награди от генералния спонсор на БФТ и на първенството - фирма "Девин".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини