Мъри ще бъде част от отбора на Европа за Лейвър къп



Мъри ще бъде част от отбора на Европа за Лейвър къп
Свързани играчи
Тагове
29-06-2022 11:41 | Tennis24.bg

Анди Мъри ще бъде част от отбора на Европа за предстоящото пето издание на турнира "Лейвър къп", съобщиха организаторите.

Надпреварата, която ще се проведе между 23 и 25 септември в "О2 Арена" в Лондон, е с демонстративен характер и противопоставя най-добрите играчи от Европа срещу сборен отбор на света.

За 35-годишния Мъри това ще бъде дебют в състезанието. В отбора на Европа той ще си партнира с други две легенди на тениса като испанеца Рафаел Надал и швейцареца Роджър Федерер.

"Много съм щастлив, че Анди влиза в нашия отбор. Той ще бъде невероятно допълнение за нас както на сингъл, така и на двойки", заяви капитанът на европейския отбор Бьорн Борг.

Мъри има 46 титли в кариерата си като професионалист но след тежки операции през 2018 и 2019 година и смяна на тазобедрената става той бе близо до отказване. В началото на тази година британецът обаче се завърна в топ 100 на световната ранглиста и в момента е под номер 52.

С включването му в отбора на Европа заедно с Федерер и Надал, домакините на тазгодишното издание на "Лейвър къп" остават с три квоти за попълване на състава. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини