Новак Джокович с победа №80 на Уимбълдън



Новак Джокович с победа №80 на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-06-2022 18:15 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Новак Джокович започна защитата на трофея с успех в 4 сета над южнокорееца Сонво Квон – 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. Подобно на миналата година, сърбинът отново загуби един сет в първия кръг, но за нещо повече азиатския му съперник нямаше сили. 

„Благодаря на всички. Радвам се, че отново съм на този корт. Наистина това място е много специално за всеки един тенисист. Като малък мечтаех един ден да бъда тук и да печеля. Винаги е голяма чест да играя на централния корт“, каза в интервюто след двубоя Джокович. 

„Той заслужава всички комплименти, показа превъзходна игра. Винаги е трудно да започнеш такъв турнир. Може би в началото не се чувствах толкова комфортно, особено когато от другата страна имаш един грамотен тенисист. Трябваше в хода на двубоя да намеря правилните решения как да играя срещу него. Все пак началото е позитивно и искам да благодаря на всички за подкрепата“, добави Джокович. 

За сърбина победата бе под №80 на Уимбълдън, като по този начин сърбинът стана първият, който има поне по 80 победи във всички турнири от Големия шлем. 



Във втория кръг Джокович ще срещне победителя от двубоя Танаси Кокинакис – Камил Майхжак. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини