Кузманов започна с победа в квалификациите на Уимбълдън



Кузманов започна с победа в квалификациите на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-06-2022 15:10 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на квалификациите на Уимбълдън.  28-годишният българин надигра на старта на пресявките представителя на домакините от Великобритания Чарлз Брум с 6:3, 7:5 за час и 43 минути игра.

За пловдивчанина това е първа победа изобщо в "Ол Инглънд Клъб", като тя дойде след впечатляващ обрат във втория сет, в който той изоставаше с  0:4 и 2:5 гейма.

В първата част Кузманов водеше с 2:1 гейма, когато последваха пет последователни пробива, след които българинът се откъсна с 5:3 и на свой сервис затвори сета малко по-късно.

Доста по-драматичен се оказа вторият сет. В него участващият с "уайлд кард" Брум поведе с 4:0 гейма, след което Кузманов върна един от пробивите, за да намали до 2:5. Тогава обаче българинът заигра най-добрия си тенис и спечели пет последователни гейма, с които взе сета и мача.

Във втория кръг на квалификациите Кузманов, който е номер 175 в света и втора ракета на България, ще играе с Педро Качин. Аржентинецът, който е номер 9 в квалификационната схема и номер 118 в ранглистата на АТП, се наложи със 7:6(5), 6:4 над французина Антоан Ескофие.

За попадане в основната схема на Уимбълдън са необходими три победи в квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини