Томи Пол елиминира Вавринка от Куинс



Томи Пол елиминира Вавринка от Куинс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-06-2022 17:07 | Tennis24.bg

Томи Пол се класира за четвъртфинал на турнир на трева за първи път в кариерата си. Това стана факт, след като американецът победи с 6:1, 6:4 Стан Вавринка във втория кръг на надпреварата в Куинс, Лондон. 

В първия кръг Пол отстрани Денис Шаповалов, а днес записа още един престижен успех над класен опонент при дебюта си на тревните кортове в Лондон. Срещата продължи едва 65 минути. 

„Това са първите ми победи в основна схема на турнир на трева. Ако ме бяхте попитали преди две години щях да кажа, че тревната настилка за мен е най-неудобна. Но когато започнах работа с моя треньор Брад (Стайн), той ми каза, че това ще се промени и трябва да наглася играта си за трева. Сега се чувствам много комфортно на трева и се надявам, че ако не тази, то от следващата година това ще бъде най-добрата ми настилка“, каза Пол след срещата.

Пол, който преди тази седмица никога не беше печелил двубой на тревна настилка, ще срещне на четвъртфиналите Матео Беретини или Денис Кудла. „Победата над Шаповалов ми вдъхна огромна доза увереност. Днес излязох на корта спокоен и нещата се получиха една идея по-лесно“, каза още американецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини