Надал: Не знам какво ще се случи, но ще се боря



06-06-2022 10:59 | Tennis24.bg

Не знам какво ще се случи, но обещавам, че ще продължа да се боря и да правя това, което ме кара да бъда щастлив. Това каза в интервюто на корта Рафаел Надал, минути след като спечели за рекорден 14-ти път трофея от „Ролан Гарос“. Испанецът призна, че по време на турнира е играл на инжекции и благодари на публиката за огромната подкрепа, която му оказва по време на двубоите. Припомняме, че на финала в неделя Надал отвя Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0, като спечели последните 11 гейма в двубоя. 

„Ако не вярвах, нямаше да бъда тук. Голяма изненада е. Подготовката не беше идеална. Бях далеч от кортовете, не участвах месец и половина. Това, което направихме, е невероятно. Не искам да казвам колко инжекции ми бяха сложени по време на турнира“, коментира Надал.

Той не знае дали отново ще играе на легендарния клей в Париж.

„Ако не беше подкрепата на моите близки, отдавна щях да съм се отказал. Тук е едно изключително специално място, винаги съм си като у дома. Изключително трудно е да опиша това, което сега напира вътре в мен. Не съм вярвал, че един ден ще достигна до този момент. Това е нещо повече от специално. Беше едно наистина невероятно изживяване. Не знам какво ще се случи, но обещавам, че ще продължа да се боря и да правя това, което ме кара да бъда щастлив“, заяви 14-кратният шампион. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини