Турнир от веригата Nike Junior Tour ще се проведе за първи път в България



10-06-2011 15:32 | Николай Драгиев

Турнир от веригата Nike Junior Tour ще се проведе за първи път в България в края на юли. БФТ ще организира турнира за юноши и девойки до 12 и до 14 години на Българския национален тенис център “Карлсберг” от 25 до 29 юли.

Според регламента четиримата победители в различните групи ще получат право на участие във финалния турнир на международната верига – “Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе през декември във Флорида, САЩ, като ще бъдат поети разходите им за пътуване, престой и участие.

Състезания от веригата се провеждат в 30 страни от цял свят, включително в най-големите световни сили в тениса като САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Италия, Германия, Испания, Китай, Аржентина, Бразилия, Швейцария.

Турнирът на кортовете на “БНТЦ Карлсберг” ще започне с квалификации на 24 юли, срещите от основните схеми ще се играят от 25 до 29 юли. За участниците има предвидени предметни награди от “Найк”. Компанията и организаторите от БФТ се надяват състезанието да се превърне в истински празник на тениса.

Специално за първото издание на турнира, по покана на президента на БФТ Стефан Цветков у нас ще пристигне и един от шефовете на компанията Филип Вайс - маркетинг мениджър за Европа и директор на тенис веригата.

Той ще проведе и среща със Стефан Цветков, на която ще обсъди възможностите за разширяване на сътрудничеството с федерацията. Филип Вайс ще се срещне и с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и с председателя на БОК Стефка Костадинова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини