Малеева и Стъбс отстъпиха на старта на Ролан Гарос



31-05-2022 16:04 | Tennis24.bg

Магдалена Малеева и партньорката ѝ на двойки Рене Стъбс започнаха със загуба в турнира на легендите на "Ролан Гарос". 
Българката и австралийката отстъпиха на италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавона с 5:7, 6:7(5) в оспорван двубой от група „Б" на Турнира на легендите в Париж. Маги беше подкрепяна от трибуните от сестра си Мануела.
 
Мачът, която премина с много усмивки, беше абсолютно равностоен в началото. Всеки от дуетите печелеше убедително подаването си в първите четири гейма. В петия Малеева и Стъбс направиха пробив при сервис на Пенета след самоотвержена игра в защита на 47-годишната софиянка. Веднага след това италианките направиха рибрейк за 3:3. Българката и австралийката пробиха отново за 5:4, след като Пенета направи две двойни грешки. След това Малеева сервираше за сета. Нейната двойка стигна до две възможности да го спечели, но грешка на Стъбс на мрежата доведе до връщане и на този брейк. Последва още един пробив и Пенета и Скиавоне спечелиха частта.

Маги и партньорката ѝ поведоха с 2:0 във втория сет. Италианките върнаха пробива за 2:2. Скиавоне вдигна публиката на крака с две изпълнения на туинър в средата на частта. После се стигна до тайбрек. В него Флавия и Франческа стигнаха до мачбол и го реализираха незабавно.
 
В групата на Малеева и Стъбс са още дуетите Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция) и Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини