Джокович: Забраната на Уимбълдън беше грешно решение



24-05-2022 16:58 | Tennis24.bg

Решението на Уимбълдън да забрани участието на руски и беларуски играчи в тазгодишното издание след инвазията в Украйна е грешка и показва липса на уважение. Това каза номер едно в мъжкия тенис Новак Джокович.

Организаторите на третия за годината турнир от Големия шлем взеха решението след нахлуването на Русия през февруари, което Москва нарича „специална военна операция“. Беларус беше ключов район за инвазията.

В резултат на това Уимбълдън беше лишен от правото да дава точки за ранглистата. 

„Аз лично, разбира се, без да имам шанс да играя и да защитя моите 4000 точки от Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън, ще ги загубя тази година. Изключително негативно съм засегнат от това“, каза сърбинът след победата си в първия кръг на „Ролан Гарос“.

„Радвам се, че играчите се събраха и показаха на Големия шлем, че когато стане грешка ще има някои последствия", добави той.

„Мисля, че забраната на Уимбълдън беше грешно решение. Изобщо не подкрепям това. Но в тези моменти това е чувствителна тема и каквото и да решите, ще има много конфликти. Никога, за съжаление, не е имало силна комуникация от страна на домакините от Уимбълдън. Ето защо мисля, че е погрешен ход", коментира сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини