Станаха ясни 1/16-финалисите при любителите на VS Sport Open 2022



07-05-2022 13:24 | Tennis24.bg

Ден 1 на най-големия турнир по тенис за аматьори и любители VS Sport Open предложи много емоции и страхотни мачове на кортовете на ТК Ника в кв. Сарафово, Бургас. Всички фаворити преодоляха своите групи и утре ще започнат ден 2 със страхотни 1/16-финални срещи. Също в събота започва и надпреварата в Екстра турнира, където ще вземат участие някой от най-добрите непрофесионални тенисисти в България.

Легендата на българския футбол Красимир Балъков, завърши на първо място в група К на турнира след като записа 3 победи. Балъков се наложи над Николай Николов с 6:4, над Стоян Пенчев със същия резултат и с 6:2 над Андрей Троицки. Магическата десетка показа изключително грамотна тактическа игра и заслужено продължава напред. Второ място в грутата зае Стоян Пенчев, който се наложи над Ники Николов и Андрей Троицки.

Бившият национал по футбол Георги Сърмов също постигна 3 победи на старта. Бившият национален полузащитник победи с по 6:4 Красимир Ангелов и Димитър Караатанасов, както и Павлин Димитров с 6:0. На второ място в група Г остана Красимир Ангелов, който победи Димитър Караатанасов с 6:3 и Павлин Димитров със 7:6.

Третата футболна легенда Георги Чиликов, записа две победи и загуба в групата си и също си гарантира място на 1/16-финалите. Бившият голмайстор постигна труден обрат срещу Стоян Вергиев – 7:5, а след това се наложи и над Любомир Любенов с 6:0. Чиликов видимо намали оборотите и загуби в последния си мач срещу Станимир Стоянов с 2:6, който в крайна сметка завърши на 1-о място в групата след победа с 6:0 над Любомир Любенов и загуба с 2:6 от Стоян Вергиев, който също успя да премине във следващата фаза.

В група А победител стана Желязко Динев, който записа 3 победи – 6:4 срещу Пламен Караколев, 6:1 срещу Станимир Диков и 6:4 срещу Светльо Калчев. Пламен Караколев завърши на 2-о място с 2 победи и 1 загуба. Дон Фабио победи с по 6:1 Диков и Калчев.

Николай Бакърджиев спечели група Б след победи над Петър Марков-Маркоза с 6:1, чиста победа 6:0 над Димитър Хлебаров и успех с 6:1 над Диян Бахчеванов. Маркоза остана на 2-о място, след като се наложи над Хлебаров и Бахчеванов.

Христо Петров се срещна проблеми в група В и с 3 победи спечели 1-ото място. Петров победи Недялко Жеков със 7:5, а след това се справи и с Васил Стоянов и Венелин Петков. Венко Петков остана на 2-о място, след като в групата се получи вартележка и 3 състезатели имаха по 1 победи и 2 загуби. Петков постигна успех над Васил Стоянов с 6:1 и загуби от Недялко Жеков с 4:6. Капитана независимо, че загуби от Васил Стоянов, също се класира напред като един от най-добрите 8, завършили на 3-о място.

В група Д Тихомир Колев не остави никакви шансове на своите съперници и записа три успеха с по 6:1. На второ място в групата остана Добрин Бяндов, победил Теодор Недялков и Румен Милушев с по 6:4. Недялков пък записа скъпоценен успех. Инфлуенсърът победи Румен Милушев и също си гарантира участие в елиминациите.

В група Ж Севдалин Иванов, който бе под въпрос преди турнира заради контузия, показа изключителна игра и победи поставения Димитър Асъмов с 6:2. Севдо се наложи и над Николай Богов и Тодор Евтимов. На място финишира Асъмов, а Тодор Евтимов завърши на 3-о място.

Божидар Костов спечели група З с три победи. Костов не срещна съпротива и даде само 4 гейма на своите съперници. На второ място в групата завърши миналогодишният шампион Георги Герасимов. На трето място остана Светлин Христов, който победи с 6:1 Христо Новаков и също чака с нетърпение 1/16-финалите.

В група И Мауро Монтанаро разби съперниците си и даде само 1 гейм в трите си мача – на Валентин Георгиев. Тино завърши на 2-а позиция в групата, след загуба от Любен Бачков и победа над Петър Петков. Петър Петков остана на 3-о място.

Ваньо Русков с три категорични победи триумфира в група Й. Той победи Пламен Пенев с 6:3, Борислав Илиев и Александър Атанасов с по 6:0. Борислав Илиев-Борката се наложи трудно над Александър Атанасов със 7:5 и победи Пламен Пенев с 6:2, за да завърши на 2-о място в групата.

Победителят в Мастършеф Станислав Райчев спечели 1-ото място в последната група, след като се справи с Ивайло Маджаров-Кедъра с 6:2, с Иван Лалов с 6:3 и с 6:0 над Костадин Тодоров. Ивайло Маджаров също продължава от последната група след победи над Костадин Тодоров с 6:1 и Иван Лалов с 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини