Кевин Андерсън обяви края на кариера си



04-05-2022 11:38 | Tennis24.bg

Кевин Андерсън обяви края на състезателната си кариера, слагайки край на 15-години в професионалния тенис. Роденият в Южна Африка тенисист достигна до №5 в ранглистата, спечели 7 трофея и игра в два финала на турнири от Големия шлем. 

„Не помня да е имало период от живота ми, в който да не съм играл тенис. Започнах това приключение преди 30 години, когато баща ми ми даде ракета в ръката ми ми каза, че ако тренирам здраво мога да бъда сред най-добрите в света“, написа Андерсън в профила си в социалните мрежи. 

„От тогава насам, кариерата ми на тенисист ме съпътстваше навсякъде, изпитах толкова много емоции и предизвикателства. Този спорт може да бъде вълнуващ, но и доста самотен понякога. Имах моменти на възходи и падения, но не бих заменил кариерата си за нищо. Целият изминал път ме направи мъжа, който съм в момента“.

Андерсън стана най-високо ранкираният тенисист на Африка, както и участва във финалите на АТП през 2018 г. Освен това той достигна до финал на US Open (2017 г.) и Уимбълдън (2018 г.).

Последната си титла спечели в Нюпорт, а последния си мач изигра в Маями. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини