Пол Анакон: Роджър показа, че е на топ ниво



08-06-2011 19:39 | Николай Драгиев

Според треньора на Роджър Федерер Пол Анакон, двубоят на швейцареца с Новак Джокович е най-прясното доказателство, че той е напълно равностоен на най-добрите в света.

"Всички говореха след мача, че това е сред най-интензивните двубои, които изобщо са гледали. Това ни накара да се почувстваме добре. Роджър доказа, че е на топ ниво и работи наистина здраво, за да го задържи. Не виждам причини той да не продължава да показва подобна игра," разкри Анакон пред ESPN.

Все пак бившият наставник на Пийт Сампрас отдаде дължимото на шампиона Рафаел Надал, който спря Федерер във финала на "Ролан Гарос".

"Това също бе мач на много висока класа. Рафа заслужи успеха си. Той направи това, което винаги показва на клей. Кара те да изиграеш още един удар, а след това те поставя в позиция, от която е трудно да атакуваш," допълни Анакон.

Анакон отчита, че Федерер няма никакви проблеми на 29 години от физическо естество, но все пак не може да се очаква от него да бъде в оптимално състояние през 40 седмици от годината за 11 месеца.

"Няма никакво съмнение, че на 29 години той все още е сред най-добрите. Трудно е обаче да мислим, че може да бъде на топ ниво 40 седмици от годината."

Очаква се през следващата година Федерер да се концентрира върху турнирите от "Големия Шлем" и да играе по-малко турнири. "Ние работим, така че Федерер да бъде оптимално подготвен за "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open," заяви още Анакон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини