Джокович ще си връща формата у дома (жребий за турнира в Белград)



Джокович ще си връща формата у дома (жребий за турнира в Белград)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-04-2022 10:04 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович ще се завърне на корта идната седмица, като ще вземе участие на домашния за него турнир на червени кортове в Белград (АТП 250). Ноле ще стартира в надпреварата директно от II кръг (осминафинали), където ще срещне спечелилия двубоя Хамад Меджедович (Сърбия, „уайлд кард“) – Ласло Джере.

При успешно начало Джокович ще се класира за четвъртфиналите, където пък е възможен супер сблъсък с  Доминик Тийм, както и със седмия поставен Миомир Кецманович. В тази част на схемата личат още имената на Карен Хачанов, Филип Краинович, Давид Гофен. 

Втори поставен е Андрей Рубльов, който на осминафиналите ще срещне Хенри Лааксонен или тенисист от квалификациите. На четвъртфиналите пък е възможен сблъсък с Кристиан Гарин (№5 в схемата). 

Шампион в Белград миналата година стана Матео Беретини, който на финала победи Аслан Карацев. Местният любимец Новак Джокович отпадна на полуфиналите. 

Припомняме, че за Ноле това ще бъде едва трети турнир от началото на сезона. Сърбинът достигна до четвъртфиналите в Дубай през февруари, а тази седмица загуби още първия си двубой в Монте Карло. 

ОСНОВНА СХЕМА В БЕЛГРАД

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини