Синер с обрат срещу Рубльов и първи четвъртфинал в Монте Карло



15-04-2022 09:37 | Tennis24.bg

Яник Синер се класира за първия си четвъртфинал на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Той победи с 5:7, 6:1, 6:3 Андрей Рубльов в последна среща от осминафиналите. За Синер това е 19-а победа в 22 мача през сезона, като той трябваше да се потруди сериозно за нея. 

Още в първия гейм на мача съперникът му Рубльов реализира пробив, който запази до 5:4. Тогава руснакът сервираше за спечелване на сета, но Синер върна пробива и изравни. Италианецът обаче не успя да контроли емоциите си и в следващия гейм Рубльов направи нов пробив, което му позволи да вземе откриващата част след 57 минути игра.

Ситуацията на Централния корт в Княжеството обаче се промени на 180 градуса във втория сет. Рубльов направи пробив за 1:0, но след това Синер взе шест поредни гейма, за да изравни резултата в сетовете.

В третата част и сервисът на поставения под номер 5 в схемата Рубльов спадна, като той допусна цели 5 двойни грешки. Това даде възможност на деветия в схемата Синер да направи нови три пробива и да спечели мача след 2 часа и 22 минути игра.

За място на полуфиналите Синер ще играе с поставения под номер 2 в схемата Александър Зверев от Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини