Григор Димитров: Четох играта добре и бях агресивен



14-04-2022 14:58 | Tennis24.bg

Григор Димитров очаквано остана доволен от победата си в два сета над Каспер Рууд, която го класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. Българинът се наложи с 6:3, 7:5 „в един от най-силните си двубои на клей“, както отбелязват от официалния сайт на АТП. Победата бе първа за Димитров над 23-годишния норвежец, който е полуфиналист от миналата година, а в следващия кръг българинът ще срещне Хуберт Хуркач или Алберт Рамос-Виньолас. 

„Винаги е трудно да играеш в тази седмица от сезона, когато сменяш настилката“, коментира Димитров след срещата. „Опитвах се да не бъда прекалено взискателен към себе си на тренировките. Опитвах се да правя простички неща и до момента всичко се развива отлично“. 

С победата днес Димитров изравни броя успехи (3:0 до момента), които записа на клей през целия минал сезон (3-8 през 2021 г.).

Българинът доминира в разиграванията, като спеели 19 от 29 точки с повече от 5 удара. Освен това Димитров показа и изключителна стабилност при изпълненията на бекхенд. 

„Въпреки някои моменти имах чувството, че взимам правилните решения. Не е нужно да правя нещата по-сложни. Четох играта добре, което ми беше от голяма полза. Направих и много ретури, което ми даде предимство да започна агресивно в точките“, добави още Димитров.  

При нова победа Григор Димитров за втори път в кариерата си ще достигне до полуфиналите в Монте Карло (през 2018 г. загуби на тази фаза от Рафаел Надал).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини