Медведев е на победа от първото място в света



Медведев е на победа от първото място в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-03-2022 12:26 | Tennis24.bg

Даниил Медведев се класира за втора поредна година за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Маями (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара.

Поставеният под номер 1 надделя над представителя на домакините Дженсън Брууксби  със 7:5, 6:1 за 80 минути. Руснакът имаше проблеми в началото на мача и допусна ранен пробив, но след 3:5 той направи серия от седем поредни гейма, с което си осигури успеха. Така той се приближи на победа от завръщане на първото място в световната ранглиста, от което беше изместен след три седмици на върха от сърбина Новак Джокович миналия понеделник.

"Дженсън има потенциал да бъде топ тенисист. Той е наистина добър и играе по-силно от това, което ранкинга му показва. Знаех, че няма да бъде лесно. В началото не намирах решенията. Ключов беше моментът, в който Дженсън сервираше за първия сет. Може би в този момент той малко се стегна, а аз заиграх  по-силно",  коментира руснакът.  

Той ще се изправи на четвъртфиналите срещу защитаващия титлата си Хуберт Хуркач (Полша), който елиминира Лойд Харис (Южна Африка) със 7:6(3), 6:2, а при нов успех Медведев ще се класира за първи път за полуфиналите и отново ще стане номер 1 в класацията на АТП.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини