Серина се завръща!



07-06-2011 13:24 | Станко Димов

Дългоочакваното завръщане на корта на Серина Уилямс ще се осъществи следващата седмица. Американката потвърди участие на турнира в Ийстбърн и ще излезе на корта след близо година отсъствие.


Припомняме, че 29-годишната състезателка претърпя неприятна контузия дни след триумфа си на Уимбълдън, когато разразя крака си на стъкло от чаша в ресторант в Мюнхен. Въпреки на пръв поглед леката травма, положението на Серина Уилямс се влоши сериозни и тя претърпя две операции, а в последствие получи и белодробна инфекция.


По-малката от сестрите Уилямс поднови тренировки през април с надеждата, че ще успее да се завърне на корта на време за Уимбълдън, където американката трябва да защитава титлата си.


„Не мога да опиша колко съм развълнувана и щастлива, че отново мога да играя. Последните 12 месеца бяха изключително тежки за мен и кариерата ми. Има толкова много хора, на които искам да благодаря за подкрепата. На първо място разбира се е семейството ми, както и приятелите ми. Разбира се специални благодарности за всички фенове, които също не спираха да ме окуражават. Серина се върна!”, сподели американката, която е носителка на 13-титли от Шлема.


В Ийстбърн ще участва и нейната по-голяма сестра – Винъс, която пък не е играла от януари насам, когато получи контузия на Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини