Благодарим ти, Аш! На добър час!



23-03-2022 17:06 | Tennis24.bg

Изненадващото отказване от тениса на световната номер 1 Ашли Барти, която реши да се оттегли от спорта на едва 25-годишна възраст, предизвика лавина от реакции на колегите ѝ.

„Ще липсваш, Аш Барти! Ти даде цялото си сърце на нашия спорт и вдъхнови толкова много млади хора по време на твоето пътуване. Оттегляш се от тениса като истински шампион, по свой собствен начин, следвайки своите правила, както винаги си правила. За мен беше чест да споделя толкова много незабравими моменти с теб. Продължавай да преследваш мечтите си, знам, че ще успееш“, написа бившата №1 Ангелик Кербер.

„Аш, какво мога да кажа? Знаеш ли, че имам сълзи в очите в момента? Приятелко моя, ще ми липсваш на турнирите. Ти беше различна, специална, споделихме заедно невероятни моменти. Каква е следващата ти стъпка? Шампионка на Големия шлем в голфа? Бъди щастлива и се наслаждавай на живота!“, добави друга бивша №1 Симона Халеп.

„Аш, нямам думи... Показа голямата си класа, като напускаш тениса по този хубав начин. Бях много щастлива да споделям корта с теб. Тенисът никога няма да бъде същият без теб! Възхищавам ти се като спортистка и като личност! Желая ти най-доброто!“, написа чехкинята Петра Квитова.

„Огромно уважение към теб! Успех с каквото и да се захванеш и поздравления за брилянтната ти кариера!“, бе мнението на украинката Елина Свитолина, която е и съпруга на френския тенисист Гаел Монфис.

„Щастлив съм за теб, тъжно ми е за тениса! Каква тенисистка!“, удиви се Анди Мъри.

„Невероятна състезателка, но по-важното - една от най-милите хора в света на тениса! Браво за невероятната ти кариера и на добър час занапред!“, написа американската тенисистка Мадисън Кийс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини