Ще се върне ли Медведев към победите в Маями – мнението на букмейкърите



22-03-2022 11:37 | Tennis24.bg

Даниил Медведев повежда схемата при мъжете на втория за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите – този в Маями. Руснакът започна силно сезона, като достигна до финал на Australian Open и полуфинал в Акапулко (и в двата случая отстъпи пред Рафаел Надал), но миналата седмица разочарова с представянето си в Индиън Уелс, където отпадна още в третия кръг (след загуба от Гаел Монфис). Ранното поражение в Калифорния коства на Медведев и първото място в света, на което московчанинът се задържа едва 3 седмици (засега). 

Тази седмица Медведев ще има шанс да се яви на „поправителен“ във Флорида. Именно той е и големият фаворит на букмейкърите за нов шампион в Маями. Медведев ще започне участието си в турнира директно от втория кръг, където ще срещне Федерико Делбонис или Анди Мъри. Като цяло, в отсъствието на Новак Джокович и Рафаел Надал (първият не бе допуснат до САЩ заради липса на ваксина срещу коронавирус, вторият си взе почивка след интензивния старт на сезона), пътят на Медведев към трофея изглежда значително по-възможен. 

Основният конкурент на руснака в Маями се очертава да бъде вторият поставен Александър Зверев, като дуел между тях е възможен само на финала. Любопитен е фактът, че Саша също разочарова в Индиън Уелс, където отпадна още в първия си двубой (отстъпи пред Томи Пол). 

Най-доброто класиране на Зверев в Маями е достигането до финал през 2018 г., когато отстъпи пред Джон Иснър. През последните две издания на турнира обаче Саша отпада още след първия си двубой. 

Ето и Топ 5 на фаворитите в Маями, според Bwin
Данийл Медведев – 3.50
Александър Зверев – 6.50
Карлос Алкарас – 7.00
Стефанос Циципас – 11.00
Андрей Рубльов – 13.00
........................
Григор Димитров – 81.00

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини