Надал за физическите проблеми, старта на сезона и предстоящите турнири на клей



21-03-2022 10:45 | Tennis24.bg

Рафаел Надал даде ясно да се разбере, че загубата му на финала на турнира в Индиън Уелс е изцяло заслуга на страхотното представяне на Тейлър Фриц. Испанецът обаче призна, че е имал физически проблем по време на двубоя, който не му е позволил да играе на пълния си потенциал. 

„Изпитвах болка, честно. Имах проблем с дишането. Не знам дали е нещо свързано с ребро, все още нямам информация. Когато дишах, когато се движех на корта сякаш игла ме притискаше. Леко ми се виеше свят, защото наистина беше болезнено. Това е вид болка, която ме ограничава много. И тук не става дума само за болка, като цяло не се чувствах добре, защото не можех да дишам нормално“, сподели испанецът. 

„Не е просто да съм тъжен от загубата. Това е нещо, което приех моментално, дори преди да беше завършил двубоят. По-скоро става дума за това, че страдах на корта“. За физическите проблеми на Рафа Надал стана ясно още на полуфиналите срещу Карлос Алкарас, когато Матадора поиска физиотерапевт на корта. „Дадох всичко от себе си. Разбира се, това не беше моят ден. Но се случи. Имам опит в подобни ситуации. В момента, разбира се, беше трудно да играя на финал като този. Опитвах всичко до последната точка. Това е“, коментира Надал. 

Преди две години Надал и Фриц играха на финала в Акапулко, като Матадора даде на опонента си само 5 гейма. 

„Победите като днешната помагат. Той игра добре. През седмицата премина през няколко страхотни двубои, особено вчерашния (срещу Андрей Рубльов). Фриц заслужава уважение за представянето си, особено вчера, когато се справи с много по-силен конкурент. В началото на годината той изигра няколко страхотни двубоя и в Австралия, ако не греша и срещу Стефанос Циципас“. „Фриц определено се е подобрил значително. Той бележи страхотен старт на сезона, съвсем скоро ще има шанс да атакува място в Топ 10, ако вече не е там“.

Въпреки поражението, Надал се радва на фантастичен старт на сезона и 20 последователни победи, които му осигуриха 3 титли, в това число и трофея от Australian Open. 

„Честно казано, исках да остана с перфектни показатели преди сезона на клей. Беше много, много, много приятно. За съжаление днес не бях в състояние да се боря както искам. Трудно е да преминеш през такъв момент, особено във финал. Но в спорта няма смисъл да говорим за миналото. Важният ден е днес. А днес беше труден ден за мен“. 

Още преди 10-ина дни Надал каза, че няма да играе на турнира в Маями и ще се завърне на корта за сезона на клей – настилката, на която испанецът е спечелил 62 трофея.

 „Не съм от хората, които ще се сринат или ще се летят в облаците в зависимост от моментните резултати. Оставам здраво стъпил на земята, гледайки всичко в перспектива. Разбира се, последните два месеца бяха невероятни за мен, изключително емоционални, незабравими. Насладих се на неща, които само преди няколко месеца не мислех, че ще ми се случат отново“.„Сега трябва да разреша този проблем (с дишането) възможно най-скоро, за да започна на клей. На практика започва още една част от сезона, на която се наслаждавам много. Разбира се, всеки един турнир е специален за мен. Надявам се да бъда готов за сезона на клей“.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини