Надал остава непобеден от началото на сезона



18-03-2022 09:15 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира  за полуфиналите на турнира на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс с награден фонд 8,58 милиона долара. Поставеният под номер 4 испанец надделя над участващия с "уайлд кард" австралиец Ник Кириос със 7:6 (0), 5:7, 6:4 след 2:47 часа игра, като по този начин продължи най-добрия старт в кариерата си - 19 победи в 19 мача.

35-годишният испанец допусна ранен пробив, но при 4:5 гейма и 15:30 при подаване на Кирьос успя да направи обрат и  реализира първи брейк в подаването на австралиеца в турнира, а в последствие взе категорично тайбрека, за да поведе в резултата.

"Мисля, че в този момент играх доста добре. Трудно е срещу него,  защото той  много често сменя динамиката в разиграванията, а и сервисът му е страхотен, особено първият", коментира Надал.

Във втората част Кириос, който нямаше загубен сет в турнира  досега, успя да изравни с единствен пробив в 12-ия  гейм, а в началото на третата част той пропусна два брейкбола, а след това Надал поведе с 5:3 и това се оказа решаващо.

"Мисля, че изиграх добър трети сет. Ретурите ми се  получаваха по-добре. Бях солиден и на сервис. Имах трудности само в един гейм в началото. Срещу Ник винаги имаш проблеми, когато той е мотивиран. Тенисът често се решава от няколко ситуации. След лошия край на втория сет знаех, че старта на третия ще бъде много  важен и критичен за мен. Затова трябваше да удържа първите няколко гейма, а след това всичко може да се случи. Доволен съм, че успях", каза още Надал. 

Той се класира  за 11-и път за полуфиналите в Индиън Уелс, където ще срещне 19-ия в схемата Карлос Алкарас (Испания).18-годишният Алкарас отстрани защитаващия титлата  си Камерън Нори (Великобритания) с 6:4,  6:3 за 100 минути.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини