Жребият за мача България - Парагвай ще се тегли в четвъртък



28-02-2022 16:22 | Tennis24.bg

Жребият преди мача между България и Парагвай в турнира за Купа "Дейвис" ще бъде изтеглен в четвъртък (3 март), определи супервайзърът Мария Кристина Барбарано от международната федерация по тенис (ITF). Церемонията започва в 12:00 ч. в зала "София", където в петък и събота (4-5 март) ще се изиграе срещата между двата тима от плейофите в Световна група II на световното отборно първенство за мъже. 

Ден по-рано - в сряда (2 март), ще се проведе официалната пресконференция с участието на капитаните на двата отбора - Валентин Димов и Рамон Делгадо. Брифингът е насрочен за 15:00 ч. също в зала "София". За да присъстват, и на двете събития представителите на медиите ще бъдат длъжни да притежават сертификат и/или отрицателен резултат от тест за COVID-19 и да носят предпазни маски.

Във всеки от двата състезателни дни мачовете ще започват в 16:00 ч. Всички срещи ще бъдат предавани на живо по телевизия B1B-Box - най-новия български спортен канал, излъчван в мрежите на най-големите кабелни и сателитни оператори в страната.

Българският отбор е в състав Димитър Кузманов (№195 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№409), Александър Донски (№608) и Пьотр Нестеров (№1707). Гостите от Южна Америка са в състав Хуан Борба (№1557), Мартин Антонио Вергара дел Пуерто (№1777), Адолфо Даниел Вайехо (№1985) и Ернандо Хосе Ескура Иснарди (без класиране).

Победителят в мача между България и Парагвай ще се класира за същинската фаза на надпреварата в Световна група II през септември. Загубилият ще играе в Група III на своята регионална зона за Купа "Дейвис" - съответно "Европа" или "Америка".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини