15:0 за Надал от началото на сезона, захапа и титлата в Акапулко (видео)



27-02-2022 09:06 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се наслаждава на най-силния старт на сезон в кариерата си. 35-годишният испанец записа 15-та последователна победа и спечели трофея в Акапулко, след като се наложи във финалния двубой над Камерън Нори с 6:4, 6:4. За Матадора това е трета титла от началото на годината (след двете в Мелбърн през януари), 4-та от надпреварата в Акапулко и общо 91-ва в кариерата му до момента. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

„Това място (Акапулко) винаги е било много специално за мен. Енергията, която хората от Мексико ми дават е неописуема“, каза Матадора, за когото това беше 128-мо участие във финал в турнир от световния тур.

Също както през 2020 г., Надал спечели трофея в Акапулко без да загуби сет. Преди да пречупи Нори във финала, испанецът записа впечатляващ успех с 6:3, 6:3 над новия водач в световната ранглиста Даниил Медведев в повторение на финала на Australian Open от миналия месец. Рафа вече е в серия от 13 последователни сета на сметката си (в това число влизат и трите от финала в Австралия), както и 20 последователни конкретно в Акапулко.

„По време на мача преминах през няколко много тежки моменти. В същото време успях да се възползвам от шансовете, които се откриха пред мен“, каза още Надал, който е най-младият и най-възрастният шампион в Акапулко. 

„Много съм доволен. За мен тази титла е изключително важна, не мога да бъда по-щастлив“. 

Нори също влезна във финала в силна серия от 8 последователни победи, след като триумфира в Делрей Бийч миналата седмица. 

„Камерън е солиден играч, много непредвидим. Кара те да се чувстваш извън комфортната си зона, когато си срещу него“, добави още бившият №1 в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини