Медведев, Надал и Циципас не загубиха сет на старта



23-02-2022 10:23 | Tennis24.bg

Водачът в схемата Даниил Медведев надви Беноа Пер с 6:3, 6:4 в среща от първия кръг на турнира на твърди кортове в Акапулко, затвърждавайки амбициите си да се пребори за първото място в ранглистата, което в момента се заема от Новак Джокович. 

Медведев спечели днес за час и 42 минути, като имаше критичен момент във втория сет. Той допусна пробив за 2:3 в петия гейм, след това Пер взе и подаването си и поведе с 4:2. Но руснакът приключи с подаръците и спечели следващите четири поредни гейма, за да си гарантира участието във втория кръг. Първия сет днес също мина за 51 минути, както и втория, но тогава Медведев направи пробив за 2:1 и по-нататък му беше лесно.

След Медведев на корта излезе шампиона от Откритото първенство на Австралия миналия месец Рафаел Надал, който също нямаше кой знае какви проблеми и отнесе номер 100 в ранглистата Денис Кудла с 6:3, 6:2. За Надал това беше и първи мач след успеха в Мелбърн, който подпечата 21-ата му титла от Големия шлем.

35-годишният испанец се оплака преди мача от горещото време и влажността в Акапулко, а явно реши да приключи бързо срещата само за 76 минути, вкарвайки 26 уинъра, от които 16 от форхенд.

Надал загуби едва четири точки при свой сервис, направи общо три пробива в мача, за да запише 11-ата си поредна победа през 2022-а година. Във втория кръг Матадора ще срещне Стефан Козлов, който отстрани на старта Григор Димитров.

В друга среща от първия кръг номер 6 в света Матео Беретини спечели първия сет с 6:4 срещу Томи Пол (САЩ), но се отказа във втория, когато губеше с 1:5 заради контузия. Също предсрочно приключи още един мач. Австралиецът Джон Милман изоставаше с 6:7 (3), 0:2 от Маркос Хирон (САЩ), но американецът получи удар с топка в окото и трябваше да излезе от корта по медицински причини.

Напред продължава и Стефанос Циципас (Гърция), който също взе победа в два сета, но и двата с тайбрек срещу Ласло Джере (Сърбия) със 7:6 (7), 7:6 (4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини