Баутиста Агут даде само гейм на Анди Мъри



17-02-2022 08:53 | Tennis24.bg

Бившият водач в ранглистата Анди Мъри претърпя една от най-тежките загуби в кариерата си до момента. 34-годишният шотландец отстъпи с 0:6, 1:6 пред Роберто Баутиста Агут в среща от осминафиналите на турнира на твърди кортове в Доха. Двубоят контрастираше сериозно с последния им дуел от януари 2019 г. в Австралия, когато двамата се срещната на старта на Australian Open, а Баутиста Агут се наложи след 5 сета, които се очакваше да бъдат последните в кариерата на Мъри. 

Баутиста Агут, шампион в Доха от 2019 г. и финалист от миналата година, ще срещне на четвъртфиналите сънародника си Алехандро Давидович Фокина. 

С убедителна победа на осминафиналите се поздрави и водачът в схемата Денис Шаповалов, който се наложи с 6:4, 6:0 над словака Алекс Молкан. Срещата продължи едва 52 минути, в които левичарят от Канада загуби едва 8 точки при свой сервис и беше безупречен при излизанията на мрежата – 6/6. 

В спор за място на полуфиналите Шаповалов ще срещне френската сензация Артур Риндернек, който постигна трисетов успех срещу Александър Бублик – 6:7 (5), 6:1, 6:4. За Бублик това е второ последователно ранно отпадане, след като спечели първата си титла в тура в Монпелие в началото на месеца. 

Към четвъртфиналите продължават още двама от поставените играчи – Николоз Басилашвили и Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини