10 факта, според които Sesame ще даде бонус за Феликс Оже-Алиасим



16-02-2022 12:58 | Tennis24.bg

През миналата седмица Феликс Оже-Алиасим стигна до първата си титла от световния тур. Младият канадец спечели престижния турнир в Ротердам от сериите ATP 500, надделявайки безапелационно над световния номер 4 Стефанос Циципас в поредни сетове. Дългокосия тенисист от южната ни съседка бе фаворит за Sesame бонус от букмейкъра, преди началото на мача, но 21-годишния Оже-Алиасим се наложи с 6:4, 6:2. 

„Изиграх първият си финал преди три години и извървях доста труден път преди да спечеля първата си голяма титла“ – сподели Феликс след мача – „Това е страхотен ден за мен. Всъщност, това е най-щастливия ден в моята кариера и се надявам да изживея още много такива.“

Тези думи може и да ви прозвучат клиширано, но всъщност са истина. Канадският талант трябваше да загуби 8 финала, преди най-после да се поздрави с шампионска купа. Тя едва ли ще остане последна, според прогнозите за бонуси и коефициенти на Sesame. Ето и кои са 10-те факта за Феликс Оже-Алиасим, които посочва родния букмейкър за цялостното представяне в тенис карирета му.

До къде достигна на Аустрелиън оупън?
Той отпадна на четвъртфиналната фаза, където бе спрян от бъдещия финалист Даниил Медведев. Преди това обаче постигна престижни победи срещи Даниел Еванс и Марин Чилич. 

Играл ли е в България?
Изобщо не трябва да се учудвате, ако името му ви изглежда познато. Той взе участие на София Оупън през 2020-та година. Оже-Алиасим бе втори поставен в основната схема, но отпада още в първия си мач срещу Салваторе Карузо.

Какъв е най-високият му ранкинг?
За пръв път влиза в топ 10 на света през ноември 2011, а най-добрата му позиция е номер 9. Спокойно може да използвате парите от различните Sesame бонуси за да залагате на неговите мачове. Талантливият тенисист ще влезе още по-дълбоко в 10-ката още през този сезон.  

Кога е роден?
Феликс Оже-Алиасим е роден на 8-ми август 2000-та година. Интересното е, че споделя една дата на раждане със своя идол Роджър Федерер. Родното място на канадеца е Монреал, област Квебек.

Колко е висок Оже-Алиасим?
Цели 193 сантиметра при тегло от 88 килограма. 

От какво семейство произхожда?
Неговата майка Мари Оже е от Квебек, докато баща му Сам Алиасим е роден в Того. Има и една сестра Малика, която също е професионална тенисистка. Според публикации от социалните мрежи на победителя от Ротердам, той има връзка с Нина Гаиби – състезателка в конната езда и братовчедка на тенис звездата Аля Томлянович. 

Кой е негов треньор? 
В неговият екип влизат бившият френски тенисист Гилем Маркс и Фредерик Фонтанг. През април миналата година, Оже-Алиасим обяви, че започва да работи и с Тони Надал. Известният чичо на Рафа Надал поема ролята на ментор за нашия герой. 

С какви други таланти може да се похвали?
Самият Феликс се определя като креативна личност и твърди, че ако не бе станал професионален спортисти, щеше да се прослави като артист. Освен всичко, той доста добре свири и на пиано. 

Къде стартира кариерата му?
Той започва да се занимава с тенис когато е едва на 4 години и се радва на доста успешна младежка кариерата. Дори спечели младежкото издание на ЮС Оупън през 2016-та. През същата година игра и финал на Роланд Гарос за юноши. Отново през 2016-та печели и титлата на US Open за младежи на двойки, в партньорство със сънародника си Денис Шаповалов. Професионалният му път стартира през 2017-та. 

Колко пари е спечелил?
Естествено, най-важният въпрос за всеки българин. Според официалния сайт на АТП, Оже-Алиасим е заработил общо 6,311,071 милиона долара. Сумата е от турнири на сингъл и двойки, като последното обновление е направено на 26 януари тази година. Дори и да не сте толкова богати, винаги може да използвате сезам бонус код за да вземете повече стойност за своите средства. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини