Пол Анакон: Роджър ми напомня за един човек от Калифорния



05-06-2011 11:41 | Николай Драгиев

Треньорът на Роджър Федерер Пол Анакон за пореден път заяви, че вижда в своя възпитаник много от чертите на друг голям шампион, минал през ръцете му - Пийт Сампрас.

Американецът завърши кариерата си на 31 години с титлата от US Open, въпреки че малко хора вярваха, че има сили за още една титла от "Големия Шлем".

"Роджър ми напомня малко за един човек от Калифорния, с който съм работил," заяви Анакон след победата над Джокович. "Пийт Сампрас бе различен играч, тъй като неговият сервис бе просто неудържим.

"Предимствата на Роджър са свързани разбира се със сервиса, с първия удар, който нанася в разиграване и невероятната му атлетичност. Това са два различни стила, но и в двата случая може да бъдат постигнати сериозни резултати," смята Анакон.

Въпреки това за фаворит в днешния финал на "Ролан Гарос" е считан Рафаел Надал, който има 5 титли от 6 участия в Париж. В единственият случай, когато Надал не взе титлата, тя отиде тъкмо при Федерер, но и до днес успехът на швейцарецът е подценяван заради проблемите с колената на Надал.

"На много хора това им изглежда така, но Роджър не смята така," допълва Анакон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини