Джокович е заявил участие в Индиън Уелс, трябва да се ваксинира



Джокович е заявил участие в Индиън Уелс, трябва да се ваксинира
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-02-2022 14:29 | Tennis24.bg

Новак Джокович е подал заявка за участие на първия за сезона турнир от Мастърс 1000 сериите – този в Индиън Уелс, Калифорния, съобщиха организаторите.

34-годишният сърбин, който бе депортиран от Австралия миналия месец и бе лишен от правото да защитава титлата си на Australian Open заради липсата на ваксина срещу КОВИД-19, планира да играе в Индиън Уелс следващия месец. В списъка за турнира са още победителят от тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия Рафаел Надал и играчите от топ 10 Даниил Медведев, Александър Зверев и Стефанос Циципас.

Организаторите уточниха, че изискват валиден сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19 за надпреварата на 9-20 март.

"Изискванията за играчите са установени на база протоколите на WТА и АТР, както и всички ограничения, наложени от Съединените американски щати по отношение на ваксинационния статус на чуждестранните пътници, влизащи в страната", добавиха организаторите.

Джокович може да има проблеми дори да влезе в Съединените щати, тъй като чуждестранните пристигащи със самолет трябва да бъдат напълно ваксинирани от ноември миналата година и да представят доказателство, преди да се качат на полета, с лимитирани изключения.

Джокович, който е петкратен победител на турнира в Индиън Уелс, планира участие преди това на турнира АТР 500 в Дубай на 21-26 февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини