Шампионът Рубльов започна с успех, Карацев отпадна на старта



08-02-2022 17:56 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Андей Рубльов започна с успех защитата на трофея от турнира на твърди кортове в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500. Световният №7 се наложи с 6:4, 6:4 над квалификанта Хенри Лааксонен в двубой, който продължи час и 12 минути. Това беше първи официален мач между двамата, а Рубльов стигна до успеха след като реализира по един пробив в двата сета. 

„Не знаех какво да очаквам от Хенри“, коментира Рубльов след двубоя. „Знаех, че е силен играч, защото вече има на сметката си няколко победи срещу топ играчи. Дори в Австралия той загуби в първия кръг от Даниил (Медведев), като след срещата Даниил ми каза, че е много трудно срещу него. Не знаех какво ниво да очаквам, затова ми трябваше време да анализирам нещата. Доволен съм от представянето ми от начина, по който играх днес“. 

Руснакът е оптимист за шансовете си да защити титлата от Ротердам, но в същото време не иска да подценява нито един съперник. „Опитвам се да се концентрирам мач за мач. Турнирът е супер труден, тук са дошли някои велики играчи“, категоричен е Рубльов. Негов следващ съперник ще бъде Юго Гастон (Франция) или Соонвоо Вон (Южна Корея). 

Изненадата на деня поднесе местната надежда Талон Грийкспоор, който спаси два мачбола и победи седмия поставен Аслан Карацев от Русия с 2:6, 7:6 (2), 7:6 (0). Това беше трета победа на Грийкспоор над играч от Топ 20, като предишните бяха срещу Стан Вавринка през 2018 г. и Карен Хачанов през 2019 г. Любопитното е, че и трите успеха холандеца постига именно на турнира в Ротердам. 

За Карацев това беше второ поредно поражение в първи кръг, след като загуби дебютния си двубой и на турнира в Пуна, Индия миналата седмица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини