Федал се завръща: Рафа и Роджър ще си партнират на Лейвър Къп в Лондон



03-02-2022 13:45 | Tennis24.bg

Суперзвездите на световния тенис Рафаел Надал и Роджър Федерер потвърдиха, че ще участват в петото издание на отборния турнир „Лейвър Къп“, който тази година ще се проведе с периода 23-25 септември в лондонската зала О2. 

Двамата ще бъдат част от отбора на Европа, който ще се опита да спечели надпреварата за пета поредна година, воден от своя капитан Бьорн Борг. Билетите за широката публика ще бъдат пуснати в продажба в началото на март. 

Надал смая света миналата неделя, когато направи епичен обрат от 0:2 до 3:2 сета във финала на Australian Open срещу Даниил Медведев, ставайки първият човек в историята с 21 трофея от Големия шлем. 

Федерер, който беше сред първите поздравили испанеца, не скри задоволството си, че ще бъде в един отбор с Рафа в Лондон. 

„Наистина очаквам с нетърпение да се върна на корта и да участвам на турнири, като „Лейвър Къп“ твърдо е в плановете ми. Не е тайна, че обичам този турнир и съм супер развълнуван, че ще се върна в зала О2 в Лондон, един от най-великите градове в света“, каза носителят на 20 титли от Големия шлем Федерер.

„Рафа е невероятен човек, който служи като вдъхновение за мен и безброй други хора по света. Миналата година, по време на „Лейвър Къп“ в Бостън, той ми прати съобщение и ми предложи да играем на двойки в Лондон тази година. Определено съм готов за завръщането на „Федал“, продължи Федерер. 

Надал до момента е участвал в турнира два пъти – в Прага и Женева през 2019 г. Той си партнира с Федерер за първи и единствен до момента случай в Прага през 2017 г., като звездното дуо успя да запише успех над американците Сам Куери и Джак Сок в три сета. „Лейвър Къп“ е необикновен турнир, на който обичам да играя“, сподели Надал. „Предложих на Роджър да играем на двойки в Лондон и той веднага прие, сега остава да убедим и нашия капитан Бьорн“. 

„Роджър заема голяма част от моята кариера, той е голям съперник на корта и истински приятел. Страхотно е, че мога да бъда част от отбора на Европа с него. Да успеем да си партнираме още един път ще бъде нещо специално, особено в този етап от кариерите ни“, добави Надал.

„Няма как да бъде по-добре от това да разполагам с Рафа и Роджър за „Лейвър Къп“ в Лондон“, каза капитанът на европейците Бьорн Борг.

„Това, което Рафа току-що постигна в Австралия е изумително. Той е въплъщение на духа на нашата игра и ние сме късметлии, че го имаме в нашия спорт заедно с Роджър. И двамата са модели за подражание. Двама велики шампиони, един невероятен град – ще бъде незабравимо“, каза още Борг, визирайки битките през септември в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини