Бетано фаворизира Медведев срещу Недал на финала в Australian



Бетано фаворизира Медведев срещу Недал на финала в Australian
Свързани турнири
29-01-2022 15:53 | Станко Димов

Рафаел Надал се изправя срещу Даниил Медведев на финала на Australian Open 2022 в неделя в Мелбърн. Феновете на тениса очакват незабравим финал, като Надал може да спечели рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Големите букмейкърски компании обаче смятат, че Медвдев ще победи Рафа Надал на финала в Мелбърн Парк. Betano фаворизира руския тенисист за победата в срещата, тъй като му дава доста по-нисък коефициент. Може да използвате промоционалния Бетано бонус код, за да вземете началната промоция на австрийския букмейкър, с която може да заложите на финала на Australian Open, както и на всички спортни събития в тиража на бетинг сайта betano.bg.

 

Ще успее ли световният номер 2 Даниил Медведев да спечели  последователни титли от Големия шлем, тъй като той се стреми да продължи да доминира в света на тениса след триумфа си US Open в края на 2021 г. Ще счупи ли Рафаел Надал рекорда за най-много турнири от Големия шлем в историята на мъжкия тенис, след като той може да достигне 21 титли при успех в Мелбърн? Двамата най-добри играчи в турнира се бориха упорито през последните две седмици, за да са само на една обеда от това да вдигнат титлата на Australian Open. Само един обаче ще напусне корта в Мелбърн Парк като победител в неделя.

 

Руснакът Медведев показа страхотно представяне срещу Стефанос Циципас, като победи съперника си в 4 сета 7-6/4-6/6-4/6-1. Стефанос изглежда играеше доста силен през първите 2 и половина сета, но след това започна да прави грешки при сервиса си, което позволи на Медведев да придобие повече увереност и да пречупи своя корав опонент. Медведев беше превъзходен на собствен сервис в хода на целия мач, като спечели 86% и 84% от точките от първия и втория си сервис, като загуби само 18 точки през целия мач на собствено подаване – това е невероятно постижение. Даниил е много силен в тези условия, като неговите плоски удари и страхотното му движение по корта карат опонентите му да рискуват повече, което води до грешки. Предвид неговата форма, както и с натрупващия се опит (4-ти финал от Големия шлем, 1 титла от Големия шлем, 2-ри пореден финал от Големия шлем), той може би логично е фаворит според Betano срещу Рафа Надал и може да спечели втората си титла от Големия шлем на Australian Open 2022.

 

Рафаел Надал също изигра страхотен мач от 4 сета срещу италианеца Матео Беретини и го победи с 6-3/6-2/3-6/6-3. Матео е труден играч за побеждаване заради силния си сервис и мощния си форхенд. Въпреки това, Надал беше невероятен през целия мач, като успя да неутрализира сервиса на съперника и след това насочи по-голямата част от ударите си към бекхенда на италианеца, който е много по-слаб. Надал загуби третия сет в срещата, но през останалото време бе феноменален и не остави шансове на италианеца. Рафа Надал сега ще играе 29-ия си финал от Големия шлем и за човек, който претърпя операция на крака само преди 6 месеца, той започна 2022 г. по страхотен начин.

 

Рафаел Надал и Даниил Медведев са се срещали 4 пъти до този момент като испанският тенисист води с 3:1 победи. Те играха 3 пъти през 2019 г., като Рафа Надал спечели всичките срещи. През 2020 г. двамата се срещнаха веднъж и Надал сервираше за победата в мача във втория сет, но в крайна сметка го загуби в три части. Най-вълнуващата им среща беше през 2019-та година на US Open, където се срещнаха във финала и Рафа Надал спечели това мач в 5 сета. В неделя в Мелбърн Даниил Медведев ще се опита да вземе реванш за това поражение и да спечели втория си голям трофей в кариерата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини